Naklíčený ječmen - NATURÁL 2,5 kg
Novinka na českém trhu! Naklíčený a nasolený sladovnický ječmen. Nejlepší krmivo co může pro kapra být! Vynikající vnadící efekt díky látkám vznikajících při procesu klíčení!
- Charakteristika: Jedná se o profesionálně naklíčený sladovnický ječmen, kdy je jeho klíčení řízené ve stabilních a ideálních podmínkách - teplota a vlhkost. Jde o špičkový výrobek pocházející z ryze českých, menších sladoven, které mají téměř sto letou tradici! Klíčení probíhá za ideální teploty a vlhkosti čtyři dny, kdy se díky němu rozvine v obilce ječmene maximum enzymatických a syntetizujících procesů, při kterých vznikají specifické aromatické látky, rostlinné enzymy, vitamíny, mastné kyseliny, proteiny, aj.
- Naklíčený ječmen naturál lze použít mnoha způsoby.
1.) Na přímé vnadění lovného místa z lodě. Zakrmte naráz cca 2 - 4 kg.
2.) Jako přídavek do krmítkovky, nebo krmných koulí. V množství cca 15 - 35 %, podle toho jakou požadujete strukturu a lepivost výsledné směsi.
3.) Do PVA buď samostatně, nebo ještě lépe se směsí drobných granulek ( 2 - 4 mm ) různých druhů, a to až v poměru 1:1.
4.) Zalejte ječmen tekutou potravou - Fish liqud, Krvavá játra, tekuté Halibut pelety, aj. - cca na 1 kg / 150 - 200 ml, nechte několik hodin ( např. přes noc ) macerovat, poté opět promíchejte, prosypejte jemnou krmítkovkou a zase protřepejte. Získáte perfektně obalený krmný partikl, který už při dopadu na hladinu začne vnadit a postupně i v celém profilu vodního sloupce, díky rozpouštění se jeho obalu.
5.) Zalejte naklíčený ječmen vhodným olejem pro ryby, např. lososovým, řepkovým, slunečnicovým, klíčkovým, aj. Důležité je, aby oleje byly v nerafinovaném ( v surovém ) stavu a zachovali si své pachové i chuťové vlastnosti. Nechejte min. den macerovat, může to být takto zaleté i několik týdnů. Občas obsahem protřepejte.
- Skladování a spotřeba: Naklíčený sladovnický ječmen dodáváme stabilizovaný v soli, v PVC sáčcích a pytlech. Takto balený vydrží v chladu do 18 °C minimálně 6 měsíců, ale při teplotě nad 20 °C už jen 3 - 4 měsíce. Pokud sůl z ječmene omyjete, musí se spotřebovat cca do 2 dnů.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.